Καφεπαντοπώλης
Είχε το παραδοσιακό καφενείο. Συνήθως σέρβιρε καφέδες, λουκούμια, ούζο ξεροσφύρι ή και μεζέ, κρασί και ρετσίνα.
Το ούζο το σέρβιρε από το τεζ(ι)άκι είτε από μπουκάλι σε ποτήρια, είτε σε πενηνταράκι (πενήντα δράμια), είτε και σε εκατοσταράκι (καρτούτσο). Το κρασί και τη ρετσίνα σε μισή ή μία (οκά).
Το ίδιο καφενείο ήταν και μπακάλικο.
(Το κείμενο είναι από το βιβλίο "Μιάν βολάν τσ΄έναν τσαιρόν ήτον..." του Γιάννη Κολλιάρου)