Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς Χίος

Καραγκιόζης Χατζιαβάτης Μπάρμπα Γιώργος

Στου κύκλου τα γυρίσματα

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς
Υλοποίηση: Μάρτιος ? Μάιος 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πέμπτη, 9:00 ? 13:00.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 90΄ (κ.π.)
Απευθύνεται σε μαθητές-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο)
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: 25
Για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο:
ΓΕΛ. Καλλιμασιάς: 22710-51272 ( Δευτέρα-Παρασκευή 8:30π.μ-1:00μ.μ)

Θέμα: "Στου κύκλου τα γυρίσματα" "Λένε πως η πιο σοβαρή πράξη ενός παιδιού δεν είναι η μελέτη του, είναι το παιχνίδι του". Οδυσσέας Ελύτης

Σε μια εποχή που όλοι μετράμε την ποιότητα της ζωής βάσει της οικονομικής κρίσης, ας αναζητήσουμε τη σοφία των προγόνων μας μέσα στο μαγικό κόσμο του παραδοσιακού παιχνιδιού.

Παιδί και παιχνίδι είναι δυο λέξεις που συνεπάγονται η μία την άλλη. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι βιώνει διάφορες καταστάσεις, νιώθει χαρά, αγάπη, πόνο, μαθαίνει ν? αντιμετωπίζει δυσκολίες και να τις ξεπερνά κατανοώντας τη ζωή στην ολότητά της, ν? αναπτύσσει την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του αλλά κυρίως ψυχαγωγείται.

Στου κύκλου τα γυρίσματα

Ελάτε στο χώρο του λαογραφικού μουσείου να αναδημιουργήσουμε με απίστευτα και «άχρηστα» για πολλούς υλικά, πανέμορφα παιχνίδια ικανοποιώντας την ανάγκη των παιδιών για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Κι έξω από το χώρο αυτό υπάρχει η σχολική αυλή στην οποία μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια που αν και σημερινά , έρχονται από παλιά!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μελαχροινούδη Ευαγγελία


Σχολ Έτος: