Το εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας ειναι εξοπλισμένο με 11 σταθμούς εργασίας και 2 servers (Ubuntu και WINDOWS 2003).

Οι υπολογιστές αυτοί ανακατασκευάστηκαν το 2011 από τον καθηγητή Πληροφορικής ώστε να είναι σύγχρονοι, αφού στην παλαιότερη μορφή τους ήταν απαρχαιωμένοι αλλά και είχαν υποστεί βλάβες από την κακή παροχή ρεύματος.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια προμήθειας η δανεισμού εξοπλισμού για την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που σκοπό έχουν την εξοικείωση των μαθητών με τεχνολογίες υλικού και λογισμικού. Έτσι έχει δημιουργηθεί γωνία που είναι εξοπλισμένη με τροφοδοτικά, πολύμετρο, παλμογράφο, προγραμματιστή, μικρουπολογιστή Linux, κλπ.


Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2014 – 2015 και στα πλαίσια της δράσης  «Τα bits…. χορεύουν στο ρυθμό μας», υλοποιήθηκαν διάφορες κατασκευές, στίς οποίες έγινε προσπάθεια να επαναχρησιμοποιηθούν υλικά και εξαρτήματα από παλιούς υπολογιστές.

 ? Επαναχρησιμοποίηση τροφοδοτικού απο παλιό υπολογιστή για τις ανάγκες τροφοδοσίας των κατασκευών μας.

SAM_0591

 

? Κατασκευή διακοσμητικού αστεριού με LEDs για τα Χριστούγεννα, που αναβοσβήνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να προγραμματιστεί και για άλλους.

SAM_0630 SAM_0658 SAM_0805 SAM_0806

? Κατασκευή ρολογιού το οποίο αρχικά έχει προγραμματιστεί να χτυπά τα διαλείμματα.

 

SAM_0792SAM_0639_blur